Leidraad Covid Preventie

Leidraad infectiepreventie Covid-19 van de CAM-sector breed. Vanzelfsprekend zijn er voor mijn beroepsgroep een aantal regels opgesteld om ieders veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Het volledige protocol is te vinden op de website van de RBCZ. Vrij vertaald:

• Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Bij elke twijfel: blijf thuis. De annuleringsregeling (24 uur) geldt niet tijdens Corona-tijd.

• Kom op tijd, maar niet te vroeg;

• Moet je even wachten, gebruik dan het bankje buiten;

• Bij binnenkomst wast iedereen zijn handen;

• Het toilet wordt na elk bezoek gereinigd;

• Neemt zo min mogelijk spullen mee en stopt de spullen die noodzakelijk zijn weg in je tas of jaszak; 

• Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep;

• Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk; 

• Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand; 

• Als je het te spannend vindt om naar de praktijk te komen dan is een telefonisch-of video-consult nog steeds mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en maak gebruik van andere lichaamsgerichte technieken. 

• Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd. 

• Als jij het prettig vindt draag ik een mondkapje. Je mag dit natuurlijk ook zelf doen. Het allerbelangrijkste is dat jij je veilig en prettig voelt. Heb je nog vragen of is er voor jou nog iets anders nodig aarzel dan niet om te bellen

 Ik hoor graag wat ik voor je kan doen.