Lichaamsgerichte Therapie & Coaching

Oprechte aandacht, gedegen kennis, zuivere aanraking

Therapie en coaching samen

Therapie maakt vrij, coaching zet je in beweging
Door lichaamsgerichte therapie kom je in je voelkracht te staan. Je ruimt op en maakt bewust wat jou klachten geeft of belemmert. Je wordt vrijer. Vervolgens kan je je voelkracht echt gaan inzetten in je leven, op alle gebieden. Persoonlijk en werk.
Daarom verbind ik in mijn praktijk therapie en coaching met elkaar. Je komt zelf aan het roer te staat. Je lichaamsbewustzijn en je gevoelens wijzen je de weg.

Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie
Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie nodigt je uit te voelen hoe het is en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Je lichaamswijsheid is het uitgangspunt van deze therapievorm waarbij VOELEN (in plaats van denken en praten centraal staat). In het lijf is alles opgeslagen. Het is de kunst de signalen van je lichaam bewust op te merken en aandacht te geven,

Je lichaam is altijd in het NU en kan alleen maar ZIJN zoals het op dat moment is. Dat is ook precies haar wijsheid. De geest, of beter gezegd: je ratio, geeft je mentale kracht waardoor je dingen voor elkaar kan krijgen of kan realiseren. Via je ratio leef je echter vaak in het verleden òf in de toekomst. Onze geest kan ons voor de gek houden. Ons lijf niet. Dat is het zuivere van lichaamsgerichte therapie.

Zelfherstellend vermogen
Ons lijf of ik zeg liever: ons systeem, heeft een zelf-herstellend vermogen. Het heeft een prachtig regenereerd vermogen in de cellen verankerd. Dat vermogen spreken we aan. Je kan praten met je lijf en je kan luisteren naar je lijf.

Holistisch
Wij zijn zoveel meer dan alleen een lijf en een brein. Voelkracht sessies raken aan de verschillende lagen in ons: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch en spiritueel. Die lagen zijn allen verenigd in ons bewustzijn.

Bewustwording
Het proces van bewustwording en heel-wording gaat over het vergroten van je (lichaams)bewustzijn waardoor stukken van het onbewuste bewust kunnen worden. Wist je dat ruim 80% van ons Zijn onbewust is? En dat die 80% onze gedachten, gevoelens, emoties en gedrag bepaalt? Als we het bewuste deel vergroten staan we meer aan het roer van ons leven.

Opschonen door te voelen
In het proces van voelen en bewustwording komen we vaak langs ‘vastzittende’ of verborgen stukken zoals oude overtuigingen, nooit aangekeken (familie)geschiedenissen, pijn, verdriet, vroegkinderlijk trauma, klein trauma of Trauma met een hoofdletter T. Dat proces is intens en kan gepaard gaan met sterkte emoties en krachtige inzichten. Dit maakt ‘schoon’, het ruimt letterlijk op. Daarna komt de ruimte. De ruimte voor beweging, groei en manifestatie.

Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie

Wat is Voelkracht Coaching?

De term Voelkracht Coaching heb ik zelf bedacht. Het is voorgekomen uit 10 jaar ervaring in ‘voel-therapie’. Ik voel de behoefte om de vrijheid, kracht en ruimte die bij lichaamsgerichte therapie vrijkomt te bestendigen in een ‘kracht’ en ik heb er zo vorm aan gegeven:

Je voelkracht is de mate waarin jij in contact staat met je lijf en je gevoelens. Iemand met voelkracht zet zijn lichaam in als kompas in denken, voelen en handelen. Voelkracht verbindt je hoofd en je hart en je buik. Het brengt je bij je innerlijke wijsheid en je intuïtie. Met voelkracht ben je veerkrachtig en kan je je verbinden met jezelf en de ander.

Zo is Voelkracht een zelfstandig naamwoord (en bijvoeglijk naamwoord  – voelkrachtig) geworden. Een kwaliteit! Ik coach je in het ontwikkelen en inzetten van deze kwaliteit.

Voelkracht als leiderschapskwaliteit 
Voelkracht is bij uitstek een kwaliteit van (innerlijk) leiderschap. Met voelkracht beheer je je ‘staat-van-zijn’. Het kunnen herkennen, erkennen en bijsturen van je innerlijke staat is leiderschap en levenskunst.

Doel
Een traject Voelkracht is geslaagd als je beter ‘aangelijnd’ bent, dat wil zeggen in gezonde vriendelijke verbinding met jezelf (via je lijf) staat en als er beweging en ruimte is ontstaan in je leven. Persoonlijk en Zakelijk. Zodat je de mooiste, levendige, veerkrachtige, authentieke versie van jezelf kan zijn.

Het leven is permanente ontwikkeling. Ik loop graag een stukje met je mee op dit pad.

*Integratieve therapie-vorm
Lichaamsgerichte therapie is een integratieve therapievorm. Dat wil zeggen dat het proces niet gericht is op ‘genezing’ (weghalen van de symptomen of klachten) maar op aanvaarding, integratie en heel-wording of ‘heling’.

*Complementaire therapie-vorm
Lichaamsgerichte therapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met alle medische behandelingen. Indien gewenst of nodig vindt er overleg plaats met de behandelend arts, psycholoog, psychiater of andere complementaire behandelaar

Ik hoor graag wat ik voor je kan doen.