FAQ

Veel gestelde vragen

Hoeveel sessies zijn nodig? 

Dat is individueel verschillend naar situatie, wens en behoefte. Het is mijn ervaring dat de 5 sessies van een traject altijd bewustwording en verandering brengen. We evalueren na 5 sessies en besluiten dan samen of we voortgaan. Soms is het prettig na een tijd nog een keer te komen voor een ‘opfris-sessie’.


Hoeveel tijd zit er tussen de sessies van een traject? 

We plannen de sessies van een traject idealiter om de 2 weken.  Alles in overleg natuurlijk. Als je heel veel stress of spanning ervaart of start met een burn-out traject kan je wekelijks komen of de ene week in de praktijk en de andere week online.


Wat als we een traject afspreken en na de intake blijkt dat het niet is wat ik dacht?

Dat kan altijd natuurlijk. Het is ook heel belangrijk goed te voelen of we bij elkaar passen. Is het niet zo? Dan even goede vrienden en dan betaal je natuurlijk alleen die eerste sessie aan de hand van het voorgenomen traject.


Kan ik komen voor een kennismaking?

Natuurlijk. Je kan met mij kennismaken en mij ontmoeten (live, per telefoon of beeldbellen). Een sessie ervaren is echter zuiverder. Alleen een gesprek met mij laat niet voelen hoe het werk is. Vandaar dat ik aanraad een eerste sessie te doen. Daarna kan je beslissen of het past.


Kan ik ook een enkele sessie boeken bij jou?

Ja, dat kan. Ik werk graag met een traject van 5 sessies. Daar is over nagedacht. Ik wil graag samen met jou werkelijk stappen kunnen zetten. Dat vergt commitment.
Soms is er een duidelijke en concrete vraag die in een sessie kan worden behandeld.

Ik ben onder medische / psychische behandeling, kan dat kwaad?

Lichaamsgerichte therapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met alle medische behandelingen. Indien gewenst of nodig vindt er overleg plaats met de behandelend arts, psycholoog, psychiater of andere complementair behandelaar. Uiteraard met jouw toestemming.
Als ik merk dat het teveel is bespreken we dat natuurlijk.

Hoe zit het met de BTW?

Voor particulieren ben ik niet btw-plichtig omdat lichaamsgerichte therapie valt onder de complementaire zorg. Voor zakelijk, zzp en bedrijven zijn de tarieven exclusief BTW. Er komt dan 21% btw bij het bedrag.


Kan ik iets vergoed krijgen?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en koepelorganisatie RBCZ. Lichaamsgerichte therapie voor particulieren is complementaire zorg en valt onder de aanvullende verzekering. Afhankelijk van je verzekering kan je dan een deel vergoed krijgen. Over het algemeen is dat gemiddeld € 30 à 40,- per sessie. Dit verschilt per verzekeraar en per verzekering. Check je polis. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.
Indien je hiervan gebruik wil maken dan hoor ik dat graag op voorhand. De verzekering vraagt namelijk om de data van de behandelingen op de factuur dus ik factureer dan losse sessies.


Ik ben ondernemer | ZZP’er. Is de coaching zakelijk aftrekbaar? 

Jazeker. Kosten voor coaching die worden gemaakt voor zakelijke belangen zijn fiscaal aftrekbaar. Als je ZZP’er bent hangt de continuïteit van je bedrijfsvoering af van jouw persoonlijk functioneren. Deze kosten zijn aftrekbaar omdat ‘de kosten volledig worden gemaakt voor de zakelijke belangen van de onderneming’.


Ik heb een budget voor coaching van mijn werkgever. Kan ik dat bedrag gebruiken voor een Voelkracht traject? 

Dat kan! Voelkracht draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en daarmee aan duurzame inzetbaarheid. Een traject bij Voelkracht komt in aanmerking voor het vitaliteit en persoonlijke opleidingsbudget van bedrijven. Overleg met jouw werkgever, ik hoor graag als een offerte gewenst is.


Kan je ook een verslag maken voor mijn werkgever?

Dat kan maar alleen in overleg en met goedkeuring van jou. Geheimhouding en discretie staan bij mij bovenaan. Voor een verslag breng ik € 100,- excl btw in rekening bij de werkgever voor mijn tijd.


Als je een gemaakte afspraak niet kunt nakomen? 

Dan kun je deze tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten. Bij afmelding korter dan 24 uur van tevoren kan de sessie in rekening worden gebracht i.v.m. de gereserveerde tijd.


Ik heb niet zoveel geld / ik ben student

Ik maak altijd ruimte in mijn praktijk voor mensen met een kleinere portemonnee of voor studenten. Overleg met mij over de mogelijkheden. Aarzel niet. We komen er wel uit.

Afspraak wijzigen

Jouw afspraak is speciaal voor jou gereserveerd. Afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd of een ‘no-show’ worden in rekening gebracht.

Beroepsorganisatie

Ik ben aangesloten bij de VBAG* en koepelorgansatie RBCZ als geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en massagetherapeut.

VBAG lidnummer: 21612021
RBCZ licentienummer: 207116R
AGB zorgverleners code: 90-047950
AGB praktijk code: 90-056523

De klachtenprocedure van de RBCZ is van toepassing.


*
Alle bij de VBAG aangesloten therapeuten zijn opgeleid op HBO-niveau, volgen continu nascholing en nemen deel aan intervisie en intercollegiale toetsing. Dit waarborgt de kwaliteit van de leden.

 Ik hoor graag wat ik voor je kan doen.