Systemisch werk

Een bezield lichaam en het familiesysteem

Soms zit een klacht of een thema heel diepgeworteld in jou, op de laag van de ziel. Herinneringen vanuit de jeugd of vanuit het familiesysteem zijn opgeslagen in jou, in jouw lichaam. Je draagt familietrauma’s mee of staat niet op de juiste plek in het systeem. Dit heeft invloed op hoe je ziel je lichaam bewoont, de mate waarin je in contact staat met jezelf.

Het familiesysteem werkt fysiek, energetisch en emotioneel door op jou als mens. Sommige stukken van je lichaam kunnen leeg, koud, verkrampt of onbewoond (ontzield) aanvoelen. Lichaamswerk op de laag van de ziel helpt je ziel om weer thuis te komen en je lichaam weer te bewonen. Je lijf voelt dan bewoond en voller – bezield – aan.

 

Systeem Singnature Oneliner by Tina Willekes Scoon

Voelkracht-systemisch werk

Liefdevolle aandacht

Opgeslagen herinneringen kun je niet ‘wegmasseren’, ze willen aangeraakt en ‘gezien’ worden. In het systemisch werk geldt: Als ieder lid van de familie erkend wordt, de plek heeft die hij hoort te hebben en de liefdesenergie vrij kan stromen, is er rust en orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie.

Deze ideale situatie is vaak verstoord door niet verwerkte of erkende trauma’s van jou of je familieleden. Aandachtig aanraken op de laag van de ziel kan energie als vanzelf in beweging brengen. In het lijf is direct voelbaar of een systemische interventie effect heeft. Vaak is er direct ontspanning en doorstroming te ervaren. Soms juist direct een tijdelijke verkramping in het lijf daar waar verwerking plaatsvindt. 

Systemisch werk integreer ik in mijn sessies. Indien duidelijk wordt dat een deel van jou niet bewoond voelt kunnen we daar via systemisch werk op de massagetafel aandacht aan geven. Natuurlijk kan je ook met een specifieke vraag of een steeds terugkerend thema bij mij komen.

Ik werk ook met tafelopstellingen en vloerankers.

 Ik hoor graag wat ik voor je kan doen.