Lichaamsgerichte Therapie

Oprechte aandacht, gedegen kennis, zuivere aanraking

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie nodigt je uit te voelen hoe het is en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Je lichaamswijsheid is het uitgangspunt van deze therapievorm waarbij VOELEN (in plaats van denken en praten centraal staat). In het lijf is alles opgeslagen. Het is de kunst de signalen van je lichaam bewust op te merken en aandacht te geven. 

Je lichaam is altijd in het NU en kan alleen maar ZIJN zoals het op dat moment is. Dat is ook precies haar wijsheid. De geest, of beter gezegd: je ratio, geeft je mentale kracht waardoor je dingen voor elkaar kan krijgen of kan realiseren. Via je ratio leef je echter vaak in het verleden òf in de toekomst. Onze geest kan ons voor de gek houden. Ons lijf niet. Dat is het zuivere van lichaamsgerichte therapie

Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie
Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie

Werkwijze

Elke sessie begint met voorgesprek waarin we bespreken hoe het op dat moment met je is en waar je die dag graag aandacht aan wil geven. We starten precies waar jij bent. Een sessie is een samenwerking tussen ons, een uitwisseling, een verbinding. Ik begeleid zodat jij veilig kan zijn en kan voelen.

Mijn massagetafel neemt een centrale plaats in. Bijna altijd lig je daarop. Dat kan gekleed onder een zachte deken of ontkleed onder warme handdoeken. Afhankelijk van wat we gaan doen en welk gebied van jouw aandacht behoeft. Tijdens een behandeling stel ik vragen waardoor je je gevoel in woord, kleur, beeld of verhaal kan vatten. Voor iedereen mens werkt dit anders en juist deze uniciteit is het uitgangspunt. Alleen jij weet en voelt hoe het is en wat iets voor jou betekent. Soms komen er geen woorden maar gebeurt er des te meer. Het kan ook zijn dat we een oefening of een opstelling doen.

Bij mij is het veilig. Je zult steeds uitgenodigd worden te voelen en vriendelijk en zonder oordeel te zijn naar jezelf. Ik ben dat ook. Alles is mogelijk. Niets is raar. We zijn allemaal volkomen uniek. Ook in ons voelen en ervaren. Dat is de rijkdom van diversiteit. 

Uiteraard is volledige geheimhouding gegarandeerd.

Massagetechnieken en werkvormen

Massagetechnieken:

 • Klassieke massage
 • Energetische massage
 • Voetreflexzone-therapie
 • Bindweefselmassage
 • Hoofdmassage
 • Holistic pulsing


Werkvormen:

 • Massagetherapie
 • Focussen
 • Mindfulness
 • Innerlijk kind werk
 • Karakterstructuren
 • Energetische psychologie en het chakrastelsel
 • Meridianenleer
 • Trauma en regulatie
 • Systemisch werk via het lichaam
 • Systemisch werk / familieopstellingen
Voelkracht- Lichaamsgerichte Therapie

Afspraak duur

De eerste afspraak duurt circa 90 minuten omdat ik een intake met je doe. De vervolgafspraken zijn circa 75 minuten. De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg.

Het is aan te raden om – afhankelijk van de vraag waarmee je komt – een traject van 5 of 10 sessies af te spreken. Een frequentie van om de 14 dagen is over het algemeen prettig. Na elke vijf sessies evalueren we samen. Er is dan altijd een verandering te merken.

Wat brengt het?

Daar waar je hoofd en je gedachten het juist vaak ingewikkeld maken brengen aandacht en aanraking je bij de essentie. Bij de essentie van wat er NU is. Dat is de ingang en tevens het startpunt van beweging en verandering. Letterlijk. Gedachten, ervaringen en overtuigingen kunnen blokkades in het lichaam vormen. Het lijf voelt dan gesloten (vast, stijf, strak, dicht). Door stil te staan bij hoe het NU is en te (durven) voelen kan inzicht, aanvaarding en vervolgens beweging (letterlijke stroming in het lijf) ontstaan. Het is soms wonderbaarlijk wat er gebeurt als je werkelijk aandacht geeft aan wat er leeft in jou, zonder het direct te willen veranderen. Onder mijn handen voel ik dan de beweging ontstaan.

Dit leidt tot integratie, zelfacceptatie en heling. HEELWORDING, met alles wat er is. Je voelt je dan beter. Vaak verdwijnen klachten en/of lossen problemen op. Je voelt meer en kan beter contact maken met jezelf en de ander. Er komt ruimte voor nieuwe dingen. Je ‘leeft’ meer.

Stuur mij een bericht.
Ik hoor graag wat ik voor je kan doen.